Doorgaan naar hoofdcontent

Vrolijke zomerjurk

Na de babybroekjes, had ik echt weer zin om meer achter het naaimachine te gaan zitten. Toch duurde het nog even voor het echt zover was. 
Als ik kan kiezen tussen een haakwerkje pakken of achter de naaimachine blijk ik op dit moment toch makkelijker voor het haken te kiezen. Niet te veel spullen nodig en snel opgeruimd en veel efficiënte kilometers. 
Toch heb ik mijzelf er afgelopen week echt maar eens overheen gezet. Het patroon uithalen en knippen deed ik al een keer eerder, kwestie van hop, hop beginnen dus. En dat het een vlot patroon is... Na het ophalen van de kinderen uit school afgelopen week legde ik al snel de laatste hand en kon dochterlief passen voor de pasvorm en de zoom. Oh wat was ik blij dat ik 5 cm aangeknipt had aan de roklengte. Kwestie van ken je kind. Ik koos ervoor om de details in een contrastkleur te maken. Verder heeft de jurk handige zakken die de dochter al snel in gebruik nam en in de taille zit een stuk elastiek. Doordat ik tricot heb gebruikt heb ik er uiteindelijk voor gekozen om de rugpanden grotendeels dicht te stikken, het laatste stukje liet ik open en voegde alleen op het eind een drukker toe. De jurk gaat zo namelijk nog prima over het hoofd door de rekbare stof. 
De eerste reactie van jongste dochter was dat ze de jurk een tikje druk vond. Maar eenmaal aan was ze om. Halsreikend kijkt ze uit naar een dag met veel zon en lekker spelen, want ik denk dat de jurk daar uitermate geschikt voor is!!

Liefs BY JM

Patroon: Knippie 2 april/mei 2015, patroon 12
Stof: beiden stoffen tricot van de StoffenkoningReacties

  1. mooie jurk. Dat kwam met het warme weer van vandaag vast goed van pas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie jurk, laat het mooie weer maar komen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bericht 400! Tutorial.

Ja echt waar, in de voorbije jaren schreef ik alles bij elkaar 399 berichten en dit is mijn 400ste bericht!
Alle reden om in dit bericht eens flink uit mijn comfortzone te gaan en jullie op een patroon te trakteren.
Speciaal voor dit bericht heb ik een haakpatroon geschreven. Een haakpatroon voor een muurhanger.
Toen ik laatst in het bos aan de wandel was met onze pup heb ik lekker gezocht naar kleine handzame takken. Deze heb ik een dagje laten drogen op de verwarming zodat ik ze snel kon gaan verwerken.
En dat was reusachtig leuk om te doen. Zitten jullie klaar??Hier komt ie dan:

Nodig: -garen geschikt voor haaknaald 3,5
            -haaknaald 3,5
            -een kleine tak
            -eventueel kralen om te versieren
            -stopnaald


Begin: Haak 4 lossen maak een ring met een halve vaste


Toer 1: Haak 3 lossen dit is je eerste stokje, haak vervolgens 11 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu 12 stokjes.


Toer 2: Ga met een halve vaste tus…

Babytruitje

Zoals ik bij mijn update al schreef een project met een grote herhaling vraagt om een klein project erbij. Ik wilde al een tijdje een patroon proberen uit Klein Haakgeluk van Claire Boeter. Het werd het truitje waarbij voor het patroon naar de website werd verwezen. Ik koos lekkere roze/paarse kleurtjes uit mijn mand met katoenen bolletjes. Het paars voor de onderkant was net niet genoeg en dus koos ik ervoor om de laatste 2 toeren in het knalroze te haken. En zo was er in geen tijd een schattig truitje gehaakt.
Nu nog een pasgeboren babymeisje dat het kan dragen......

Liefs BY JM

Garen: Phildar Coton 3
Hoe het de stapel is vergaan....

Mijn laatste stapelfoto dateert van 12 februari. En in de tussentijd heb ik niet stil gezeten. Rij voor rij groeide de deken aan elkaar. Want ik wilde de vierkanten met wit omhaken en ze dan tegelijk "as you go" aan elkaar zetten. Zondagavond ging het laatste vierkant eraan en begon ik aan de rand.
Omdat het weer vandaag roet in onze carnavalsplannen gooide ben ik maar lekker verder gegaan en is de deken dus vandaag al afgeraakt.
De vierkanten zijn volgens het neergelegde plan van dochterlief aan elkaar gehaakt en dat is een wildverband geworden.
Voor de rand heb ik de granietsteek gebruikt. Een rustige en stevige steek. Hiervoor heb ik 6 toeren gehaakt.
En nu ligt ie op het bed van de jongste. Hij matcht mooi met het eerder gehaakte snoepjeskussen en de hartjes slinger die aan het hoofdeinde hangt. Ik hoop dat ze er lekker onder zal slapen!

Liefs BY JM